Saturday, March 5, 2011

sUsaH sGt kE naK hOrmAt oRg sOLat??!!!

Assalam friends....http://www.emocutez.com

entry hari ni nak cerita sikit bout org islam y tak pandai nak menghormati saudara sesama islam mengerjakan solat...
sorry sgt kpada y terasa coz rasanya benda mcm ni memang patut tegur la kan..http://www.emocutez.com
time kita semua kecil2 dulu,miss rasa kat tadika pernah ajar time org solat kita tak boleh nak ganggu konsentrasi org tu kan??  BERDOSA OK!!!
tapi pelik tau,makin besar,makin lupa adab2 islam ni..apa y ada kt kpala otak korg tu ea??sampai bnda2 asas mcm tu pon korg abaikan??ni bukan nak cakap kasar,tapi dah lama pendam ok..seriously marah..http://www.emocutez.com

i mengaku i suka tengok movie w/out earphone, but if i nampak someone nak solat, on d spot i plugin my earphone...even i ni tak baik mana,but i tau hormat org solat ok...tak semua org boleh concentrate time diorang buat something..even study pown tak boleh if dengar org berborak (for certain people)...

y i nak marah ni, time i solat, adalah someone y ngah syok layan cerita korea...dah obvious sgt i nak solat but dia still wat dek..i fikir maybe i start solat nnti dia nak pause kan la kot..but time i ngah solat ni, repeat TENGAH SOLAT, 'someone' ni still layan movie + loudspeaker..I TAK BOLEH CONCENTRATE OK!!

so try la bagi clue sikit kn,mayb betul la dia ni tak prasan,kebetulan i memang tgh batuk2,so i pown t'batuk..u know what??volume tu makin kuat and like time tu ngah part gusti..eyh,even u budak kecik pon u tau kan nak slowkan sikit if tknak pause..mana pergi adab time kita blajar kat sekolah dulu??teruk sgt ke otak kt kepala kita tu m'hafal formula2 sampai lupa ngan bnda2 basic ni semua??

sedarlah,kita sama2 islam..pandai2la b'fikir..takkan stiap kali nak solat,stiap kali tu nak tegur kot..
plizla,after diz,especially sessape y stay kt hostel..u all same2 bayar,then sama2 la fikir pasal org lain..if org tu nak buat bnda jahat tkpe la jugak,tapi kawan kita nak sembahyang ok!! repeat SEMBAHYANG!!

tolongla ada belas ihsan sikit..dosa kita dah banyak,takkan nak tambah dosa lagi dgn ganggu kawan kita sembahyang..haram hukum dia tengok movie korea tu if sampai mengganggu orang nak buat perkara wajib..

kepada y berkenaan,berubahla..
dosa sendiri pon tak tertanggung,takkan nak tolong tanggung dosa org lain..lain lah kalau diri kita ni dah kebal dgn api neraka tu..

please berubah ye...entry ni sbgai nasihat kepada kita semua..
stakat ni dulu ye..c yaa..http://www.emocutez.com

6 comments:

  1. sgt setuju,,
    sy pon mngalaminyer skrg,,huhuh

    ReplyDelete
  2. y mengalaminye msti dpt rase cmne geramnye kt org tu kn,huhu..sbar je la...huu~

    ReplyDelete
  3. t'ah..pe lg..sound je budak tu...!!
    biar gaduh besau pn..dr duk b'nanah lam hati ni..
    lg sakit kot...lame2 ley wt skit jntung..

    ReplyDelete
  4. http://juicyjunkieswardrobe.blogspot.com/

    check out this blogshop and follow us, happy shopping! :D

    ReplyDelete
  5. jom amik awrd..
    http://hitamitumisteri.blogspot.com/2011/03/award-untuk-korang-sila-amikhaha.html

    ReplyDelete