Sunday, March 4, 2012

AWESOME HOLIDAY IN HATNYAI LAST PART~

hye again u olz.... http://www.emocutez.com
ok,ni last part bout holiday in hatnyai kayh....taknak panjang2 sgt,nnti merapu lak jadinye,hehe..kat mane ea last cerita semalam??ouh,cable car an??lepas dah abes gayat2 semua,kitorang pown turun la balik kat bawah tu...btw,before balik hotel amek kereta,kitorang ada singgah 1 mall kat sana..tak ingat dah apa nama dia but, kat situ ada home-pro..ala2 ikea jugak tapi harga kat home-pro jauh lebih murah..semua barang2 y b'kaitan dgn rumah,semua ada jual kt situ..memang rambang mata la 1st time masuk tu cz banyak sangat y cntik2...kalau sape2 y nak pindah rumah baru n tngah cari idea nak decorate ur house tu boleh la datang kat sini ok...memang murah sgt2 n barang dia semua cantik2..xde y tak cantik,hehe

eit,lupa la...actually semalam ada satu lagi tempat kitorang pergi lepas zoo tu...UNDERWATER WORLD..hehe,lupa lak nak cerita pasal tu..kat sana,kitorang amek pakej underwater world + fish spa...harga ticket 400baht (rm40) sorang (for dat package only)..kalau y xnak pakej,boleh je kalau nak beli tiket utk masuk underwater world je..harga tiket without pakej 200baht dewasa, 100baht kanak2..again,lyn gambar ea... http://www.emocutez.com

dalam underwater world..

ikan tu malu dgn abah,hehe




tak tau la ikan apa,tpi unik la,dia mcm terlekat je dekat pasu tu,haha


kebetulan ada show time tu...




saja nak tunjuk kitorang ada kaki,hahaha
fish spa ni dalam 30 minit rasanya..geli kowt time ikan 2 makan2 dkt kaki kita..haha,memang gamat la tempat 2 time kitorang masuk,gelak tak henti2..nasib la kitorang je y ada time 2,kalau tak mesti dah kena sound,hehe..

ok,lepas dah abes semua aktiviti,kitorang pown nak berangkat pulang la kan...tapi perut pulak kosong,so sempat la uncle Lan bawak kitorang makan kat restoran terapung (tak tau nama betul apa).. tempat ni kena ada orang yang betul2 tau jalan dia..susa nak cari..terceruk sangat..tapi cara dia serve makanan,tempat dia, memang betul2 unik...rasa mcm nak bawak je mr. boyfie dtg sini sama2,tapi mana la aku tau jalan,haha..takde lagi la jumpe konsep ni kat malaysia..jom tengok..


view dari tempat kitorang makan..seriously CHANTEK!!

dia hantar order naik perahu kowt..........

ni tempat kitorang makan..bersila je...kat belakang tasya tu orang yang hantar order kitorang...

lepas dah makan tu,kitorang pown terus la balik ke rumah masing2...memang best la cuti kali ni..tak payah nak pergi oversea jauh2,kat hatnyai pown dah ok,hehe..save budget lak tu...ok la..stakat ni je dulu kot,banyak lagi keje tak sentuh ni,huhu..kuiz bertimbun lak next week,tapi leh je wat dek lagi..berundur dulu la yer,bye2... http://www.emocutez.com

2 comments:

  1. haha,1st time tgk pown mmg excited tgk penyu pakai baju,hehe

    ReplyDelete